Virus puhelimessa, miten siitä päästään eroon?


Mainos

Valitse CV malli ja luo toimiva ansioluettelo minuuteissa >>> cvpohjat.fi


Virus puhelimessa

Joskus voi käydä niin, että kännykkäsi suojaus ei ole ollut tehtäviensä tasalla ja matkapuhelimeesi pääsee esimerkiksi suojaamattoman verkkoyhteyden kautta virus. Virus heikentää keskeisesti puhelimen tietoturvallisuutta ja vaikuttaa puhelimen normaaliin toimintaan. Mistä sitten voi tietää, että puhelimessa on virus? Ainakin tällaiset tapahtumat ovat hälytysmerkkejä; jos puhelimesi mobiilidatan käyttö kasvaa nopeasti ja selittämättömästi, jos puhelin lähettää itsekseen tekstiviestejä tai soittaa puheluita, jos puhelimeen ilmestyy ohjelmia joita et ole itse ladannut siihen, jos akunkesto heikkenee merkittävästi ja yhtäkkisesti.

Edellä mainitut ongelmat voivat joskus olla myös merkkejä muusta viasta kuin viruksesta, mutta mikäli et ole vahingoittanut puhelintasi ja mikäli esimerkiksi ponnahdusikkunoita hyppii ruudulle silloinkin kun selain on suljettu, on hyvin mahdollista, että kyseessä on matkapuhelinvirus. Yksi viruksen merkki voi olla myös puhelimen äkillinen ja selittämätön ylikuumeneminen. Jos epäilet virusta, ei ole huono ajatus vierailla esimerkiksi puhelinhuoltoliikkeessä tai olla yhteydessä liittymäsi asiakaspalveluun, josta voit saada ammattilaisen varmistuksen epäilyllesi. Keinoja viruksesta eroon pääsemiseksi on kuitenkin olemassa.

Miten suojaudun viruksilta?

Hyvä tapa suojautua viruksia vastaan on olla lataamassaan datassa tarkka - esimerkiksi applikaatioita ei kannata ladata puhelimeen muualta kuin virallisista ohjelmistokaupoista kuten Google Play:sta tai App Storesta. Kaikille sovelluksille ei myöskään kannata antaa käyttöoikeuksia kaikkiin puhelimesi ominaisuuksiin. Kaikkein parhaiten matkapuhelinviruksia vastaan voi kuitenkin suojautua hankkimalla tietoturvapaketin tai suojausohjelman, joka valvoo puhelimen datan turvallisuutta ja puolustaa puhelintasi viruksilta ilman, että sinun tarvitsee itse vaivata asialla päätäsi. Voit saada mielenrauhan, kun tiedät, että asia on hoidossa.

Ajattele kaikkea sitä arvokasta dataa, jota kulkee puhelimesi kautta päivittäisessä toiminnassasi. Sähköpostisalasanat, verkkopankkitunnukset, liikkeet joissa asioimme, kotiosoite - säilömme puhelimiimme yhä kasvavassa määrin herkkää ja korvaamattoman tärkeää tietoa itsestämme ja elämästämme, jonka ei soisi päätyvän väärien ihmisten käsiin. On tärkeää hahmottaa, että puhelimen virukset ovat paitsi ärsyttäviä heikentäessään puhelimen toimintaa, mutta myös asettavat henkilökohtaisen datasi todella alttiiksi väärinkäytöksille. Omasta tietoturvastaan huolehtiva kuluttaja perehtyy myös matkapuhelimen tietoturvaan ja ottaa tarvittavat askelet sen parantamiseksi.

Viruksiakin on erilaisia. Osa niistä pyrkii kalastelemaan laitteessasi olevaa dataa, osa ainoastaan sotkemaan laitteesi toiminnan, osan syyt saattavat jäädä hämärän peittoon. Erilaisia virustyyppejä ovat esimerkiksi niin sanotut madot ja troijalaiset. Madot kykenevät monistumaan käyttäen hyväkseen laitteiston tietoturvakoodin heikkoja kohtia, troijalaiset puolestaan nimensä mukaisesti pääsevät huomaamattomasti sisään laitteen käyttöjärjestelmään ja sisälle päästyään muun muassa varastavat, muuntavat, poistavat ja muuten turmelevat käyttöjärjestelmää ja sen sisältämää dataa. Paras keino suojautua on ennaltaehkäistä - mutta viruksista pääsee myös eroon.

Miten poistan viruksen puhelimesta?

Viruksen omatoiminen poistaminen puhelimesta riippuu hieman puhelimesi käyttöjärjestelmästä, mutta perusajatus on sama. Applen iPhonesta haittaohjelman tai viruksen poistaminen tapahtuu niin, että puhelimesta poistetaan ensin kaikki ohjelmat mitä et ole itse siihen ladannut ja uudelleenkäynnistetään puhelin. Kannattaa myös tyhjentää puhelimen ja selaimen historia ja poistaa sinne kertynyt data. Joskus on mahdollista myös palauttaa jokin virusvapaa varmuuskopio, tai vain suoraan palauttaa asetuksista puhelimen tehdasasetukset, eli ikäänkuin "nollata" puhelin kokonaan - tämä toki poistaa myös kaiken muun mitä puhelimeen on tallentunut.

Android-käyttöjärjestelmän omaavalla puhelimella viruksen omatoiminen poistaminen on hieman erilaista kuin iPhonen kanssa. Android-laitteen omistajan tulee ensin itse laittaa puhelin vikasietotilaan, ja vasta sen jälkeen etsiä kummallisia sovelluksia, joita ei itse muista puhelimeensa ladanneensa. Nämä omituiset sovellukset voivat olla merkkejä haittaohjelmasta tai viruksesta. Löydettyään näitä sovelluksia, voi sitten poistaa epäilyttävät sovellukset minkä jälkeen puhelin tulee käynnistää uudelleen. Jos sovelluksen "poistonappi" näkyy harmaana, laitteen sisäisiä turvallisuusasetuksia pitää muuttaa ennen sovelluksen poistamista laitteesta.

Haittaohjelmien ja virusten manuaalinen poistaminen voi useimmiten onnistua, mutta vielä tätäkin kannattavampaa on varmistua, että olet ennaltaehkäissyt virusten pääsyn laitteillesi kokonaan. Paras tapa suojata laitteesi on hankkia siihen kattava ja laadukas tietoturvapaketti, joka hoitaa puhelimen suojauksen ja monta muuta tietoturvan osa-aluetta ilman, että sinun tarvitsee murehtia asiasta. Voit käyttää puhelintasi huoletta ja käsitellä sen kautta tärkeääkin dataa ilman, että asetat itsesi tietoturvamurroille alttiiksi! Yksi mahdollinen tällainen ohjelma on Elisan tietoturvapaketti.

Miten Elisa tietoturvapaketti suojaa puhelintani?

Elisan virustorjuntapaketti on helppo tapa varmistaa laitteittesi, mukaan lukien matkapuhelimen, tietoturva ilman, että joudut itse varmistelemaan sovelluksia tai poistelemaan haittaohjelmia manuaalisesti. Tietoturvapaketti valvoo dataa ja tunnistaa haittaohjelmat automaattisesti, estäen niiden pääsyn laitteelle. Elisa tietoturvapaketin avulla myös mahdollisista haittaohjelmista eroon pääsy on vaivatonta, sillä se poistaa haitalliset sovellukset ilman että sinun tarvitsee alkaa palauttelemaan tehdasasetuksia tai muutenkaan tutkimaan puhelimen käyttöjärjestelmän kaikkia yksityiskohtia. Elisa tietoturvapaketin omistajana tiedät, että datasi on turvassa urkkijoilta.

On tärkeää valita tietoturvapaketti, joka sopii omiin yksilöllisiin tarpeisiisi! Elisa tarjoaa tietoturvaratkaisuja valitsemillesi kodin laitteille, tarvittaessa jopa kaikille laitteille samalla sopimuksella. Elisa tietoturvapaketti suojaa laitetta troijalaisilta, kiristys- ja vakoiluohjelmilta ja kaikilta niiltä kutsumattomilta vierailta, jotka voisivat havitella puhelimessasi säilytettävää tietoa. Esimerkiksi monet pankit edellyttävät, että asioit verkkopankissasi vain tietoturvasuojatulla laitteistolla. Elisa tietoturvapaketin avulla varmistat tämän. Samoin myös kaikki nettisurffailut ja - shoppailut pysyvät ulkopuolisilta salattuina. Elisa tietoturvapaketti on laadukas ja varma.

Miten sitten pääset käyttämään Elisan tietoturvapakettia? No, tilattuasi Elisa Turvapaketin voit odottaa lyhyen ajan kuluessa sähköpostiisi tai tekstiviesteihisi asennusviestin, joka sisältää linkin, jota klikkaamalla pääset ottamaan palvelun käyttöön vaivattomasti. Asennusviesti kannattaa avata siinä laitteessa, mihin haluat turvapaketin asentaa. Myös OmaElisan kautta on mahdollista ladata tietoturvapaketti. Sen käyttöönotto on todella helppoa, ja Elisan sivuilta löytyy tähän kattavat ohjeet. Myös asiakaspalveluun kannattaa olla matalla kynnyksellä yhteydessä, jos jotain ongelmia sattuisikin ilmenemään. Siellä autetaan!

Elisa tietoturvapaketin edut, ja mitä on hyvä muistaa:

Tietoturvapaketin edut

  • Elisa tietoturvapaketti toimii aina ja kaikkialla!
  • Elisan tietoturvapaketti suojelee laitettasi ulkoisilta uhilta.
  • Tietoturvapaketin avulla voit myös esimerkiksi valvoa perheen lasten datankäyttöä.

Hyvä muistaa:

  • Vasta ladattu tietoturvapaketti toimii, älä siis aikaile käyttöönotossa.
  • Elisa tietoturvapaketin voi myös yhdistää Freedome VPN -sovellukseen, jolla maksimoit turvallisuuden.

Mitä muuta hyötyä Elisan tietoturvapaketista on?

Elisa Turvapaketti ei ole tarkoitettu pelkästään datasi suojeluun, vaan sen avulla voit myös todella helposti tarkastaa kadonneen Android- tai iOS-puhelimesi sijainnin, jos puhelimesi sattuisi tippumaan tai hukkumaan. Puhelimen katoamistapauksessa on mahdollista, että voit Elisa tietoturvapaketin avulla tyhjentää sekä lukita Android-laitteesi vaikka se olisi hukkunut - voit siis varmistaa tietoturvasi kokonaan etänä. Tällä tavoin voit olla hyvillä mielin tietäessäsi, etteivät puhelimen mahdolliset löytäjät saa puhelimesta mitään henkilökohtaisia tietojasi tai muutakaan sinulle kuuluvaa dataa.

Elisa tietoturvapaketin avulla voit myös valvoa perheen pienimpien netin käyttöä ja varmistaa, etteivät lapsesi pääse sellaisille sivuille, joihin heillä ei ole asiaa. Netissä on paljon lapsille haitallista sisältöä, johon heillä valitettavasti on suora pääsy suojaamattomalla laitteella. Elisa tietoturvapaketin avulla voit olla varma, että lastesi nettikäyttäytyminen on turvallista eikä aseta heitä tai heidän laitteitaan vaaralle alttiiksi. Myös esimerkiksi erilaiset pelit ja muut viihdesovellukset joita lapsesi saattavat haluta ladata, voidaan varmistaa turvapaketin avulla turvallisiksi ennen lataamista kännykälle lasten käytettäviksi.

Millä kaikilla tavoilla tietoturvapaketti takaa lastesi turvallisuuden? No, Elisa tietoturvapaketin avulla voit esimerkiksi asettaa lastesi netinkäytölle tarkat aikarajoitukset - tällä tavoin tiedät, että lapsesi käyttävät nettiä juuri niin paljon kuin on sovittu, vaikka et itse voisi olla kaiken aikaa paikalla vahtimassa. Toinen keskeinen alue on sovellusten hallinta - voit siis myös itse tarkastaa, mitä sovelluksia lapsesi ovat asentaneet ja kykenet kontrolloimaan tapaa ja määrää, jolla lapsesi voivat lataamiaan sovelluksia käyttää. Tietoturvapakettiin kuuluu myös etsintätoiminto, eli voit paikantaa lapsesi kartalla tietoturvapaketin avulla.

Ole tietoturvastasi ajan tasalla

Moderni kuluttaja on yhä paremmin tietoinen oikeuksistaan mitä tulee tietoturvaan ja siihen, kuka ja ketkä pääsevät käsiksi puhelimiemme ja muiden laitteidemme sisältöön. Kannattaa aina varmistaa, että kännykän automaattiset tietoturvasovellukset ovat ajan tasalla ja päivitetty uusimpaan mahdolliseen versioonsa. Ole myös varovainen siinä, kenen verkkoyhteyksiä käytät - monet wifit ovat täysin suojaamattomia ja saattavat näin luoda otolliset olosuhteet väärinkäytöksille ja varkauksille, mitä tapahtuu yhä enemmän. Myös erilaiset kiristystapaukset ovat yleistyneet huimaa vauhtia. Kukaan tuskin haluaa tulla kiristetyksi omilla tiedoillaan.

Olet varmasti kuullut ja lukenut, että kaikenlaisen datan kerääminen kuluttajista ja asiakkaista on koko ajan helpottunut viime vuosien aikana, sillä teknologia itsessään on ottanut niin suuria harppauksia eteenpäin. Tämä on tapahtunut samanaikaisesti sen kanssa, että myös kaikenlaisen virtuaalisen ja digitaalisen datan käsittely on tullut jatkuvasti helpommaksi. Ei ole lainkaan yhdentekevää, miten ja kuinka laajasti älyää ennaltaehkäistä kaikenlaisia rikollisia yrityksiä joissa tarkoituksena on käyttää hyväksi pahaa-aavistamattoman kuluttajan auliisti mahdollistamaa tietoa itsestään ja kaikesta siitä liikenteestä, mitä hänen digilaitteissaan tapahtuu.

Elisa tietoturvapaketti erottuu suojausohjelmien markkinoilla edukseen sillä se on edullinen, kattava ja helppokäyttöinen kokonaisuus, josta hyötyy jokainen suomalainen kotitalous. Mikään ei tunnu paremmalta kuin se mielenrauha, minkä itselleen lunastaa häviävän pieneen kuukausihintaan ja varmistaa, että kaikki kallisarvoinen ja yksityinen tieto on visusti piilossa vierailta ja varkailta. Tietoturvapaketti on tietoturva-alan ammattilaisten, F-securen suunnittelema ja siksikin voit olla varma, että se todella toimii ja pitää haavoittuvaiset laitteistosi todellakin vaaralta piilossa. Ei ole liian myöhäistä suojella dataasi.

Elisa tietoturvapaketti kaikille kodin laitteille

Vaikka tässä jutussa onkin keskitytty pääasiassa puhelimesi tietoturvaan, ei esimerkiksi tietokoneesi, tablettisi tai minkään muunkaan internetiä hyödyntävän laitteen tietoturva ole sen vähempiarvoista - päinvastoin. Suurin osa ihmisistä käsittelee henkilökohtaista dataa kaikilla käytössä olevilla laitteilla. Siksi tietoturvapaketin saakin ladattua niin monelle laitteelle kuin haluaa ja hinta määräytyy hyvin kohtuullisesti laitemäärän mukaan - esimerkiksi 1-3 laitteelle tietoturvapaketti on saman hintainen. Tietoturvapaketin voi myös ladata kaikille käyttöjärjestelmätyypeille, vaikka sen käyttöönotto ja toiminta hieman eroaakin riippuen käyttöjärjestelmän muodosta.

Käyttöönotto mobiililaitteella

Kuten jo aiemmin sanottua, ostettuasi tietoturvapaketin, saat tekstiviestin tai sähköpostin, jonka kautta pääset lataamaan paketin haluamallesi laitteelle - tai kaikille laitteille, johon sen haluat. Käyttöönotto tapahtuu mobiililaitteella laitteen omaa sovelluskauppaa hyödyntäen. Sekä Android -käyttöjärjestelmälle että iPhonelle lataamiseksi löytyvät kattavat ohjeet Elisan sivuilta, joissa neuvotaan sekä kuvaa että videota hyödyntämällä ohjelman käyttöönotto askel askeleelta. Et tarvitse huippuosaajan tietoteknisiä taitoja, paketin ottaminen käyttöön laitteellasi on yllättävän nopea ja helppo prosessi, ja myös ehdottomasti vaivan arvoinen.

Käyttöönotto tietokoneella

Kuten mobiililaitteilla, myös tietokoneella tietoturvapaketin käyttöönotto on verrattaen yksinkertaista ja kattavat ohjeet siihen löytyvät Elisan sivuilta. Elisa tietoturvapaketti sopii yhteen sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmien kanssa. Jos sinulla on tietokoneellasi ennestään jo jokin tietoturvaohjelmisto, Elisa tietoturvapaketti osaa käyttöönoton yhteydessä poistaa koneeltasi useimmat tunnetut tietoturvapaketit ikään kuin "pois tieltä", ettei sinulta menisi tietokoneeltasi ylimääräisten tiedostojen säilömiseen ylimääräistä tilaa aivan turhaan. Joskus voi olla, että joudut kuitenkin itse poistamaan aikaisemmat tietoturvapaketit ennen Elisan tietoturvapaketin käyttöönottoa.

UKK

Miten lataan Elisa tietoturvapaketin?

Elisa tietoturvapaketin voi ostaa ja ladata OmaElisasta tai Elisan sivuilta.

Kuinka paljon Elisa tietoturvapaketti maksaa?

1-3 laitteelle 4,90e/kk, kaikille laitteillesi 6,90e/kk, mutta tarjouksia on aina tarjolla!

Kattaako laitetakuu, jos virus iskee?

Laitetakuu ei kata jos virus iskee suojaamattomaan puhelimeen - siksi tietoturvapaketti.

Onko Elisa tietoturvapaketti sama kuin ilmaiset tietoturvapaketit?

Ilmaiset tietoturvapaketit eivät ole kattavia, ja suojaavat vain pienen osan nettiliikenteestäsi.

Miksi suojelisin dataani?

Jos datasi päätyy vääriin käsiin, olet altis esimerkiksi kiristykselle ja hyväksikäytölle.

Onko Elisa tietoturvapaketti tutkitusti varma?

Elisa tietoturvapaketti on tietoturvan ammattilaisten kehittämä ja tutkitusti laadukas paketti.

@ Copyright2022 https://www.kilpailutapuhelinliittyma.fi