Toimiva laitenetti

Valitse sopiva liittymä riistakameraan

Tarvitsetko liittymää lähettävään riistakameraan tai esimerkiksi tutkapantaan. Tuttustu Elisan laitenetteihin ja valitse niistä edullinen vaihtoehto sinun tarpeisiin.

Suositut laitenetit

Tiedon ja kuvan lähetykseen

Latausnopeus

0.128 Mbit/s

Lähetysnopeus

0.128 Mbit/s

EU dataa

3 Gt/kk

3.9/kk

Voit irtisanoa liittymän millon haluat!

Avausmaksu 4.9
Ei määräaikaa
 • Hälytyslaitteisiin
 • Lämmityslaitteisiin
 • GPS-laitteisiin
 • Valvonta- ja ristakameraan kuvalla

Videon lähetykseen

Latausnopeus

0.256 Mbit/s

Lähetysnopeus

2 Mbit/s

EU dataa

4 Gt/kk

6.9/kk

Voit irtisanoa liittymän millon haluat!

Avausmaksu 4.9
Ei määräaikaa
 • Hälytyslaitteisiin
 • Lämmityslaitteisiin
 • GPS-laitteisiin
 • Valvonta- ja ristakameraan kuvalla
 • Valvonta- ja ristakameraan videolla

Live-videon lähetykseen

Latausnopeus

0.5 Mbit/s

Lähetysnopeus

5 Mbit/s

EU dataa

5 Gt/kk

8.9/kk

Voit irtisanoa liittymän millon haluat!

Avausmaksu 4.9
Ei määräaikaa
 • Hälytyslaitteisiin
 • Lämmityslaitteisiin
 • GPS-laitteisiin
 • Valvonta- ja ristakameraan kuvalla
 • Valvonta- ja ristakameraan videolla
 • Valvonta- ja ristakameraan live-videolla

Myös nämä saattavat kiinnostaa

Riistakamera liittymä

 • Riistakameralle kannattaa ostaa normaalia edullisempi liittymä.
 • Riistakameroiden liittymien on usein toimittava vaativissa oloissa.
 • Kuvaajan tulisi ostaa juuri omille tarpeille ja laitteille sopiva liittymä.

Operaattorit, kuten DNA ja Elisa, tarjoavat juuri riistakameroita varten suunnattuja nettiliittymiä. Tällainen netti onkin usein paras ratkaisu, sillä se on huomattavasti edullisempi kuin normaaliin päiväkäyttöön tuleva liittymä. Tosin operaattoreilla on myös aivan tavallisia liittymiä, joita niitäkin voi halutessaan käyttää myös riistakameroissa. Niiden nopeus ja datamäärä eivät kuitenkaan usein täsmää kuvaajan tarpeiden kanssa, ja lisäksi ne ovat melko usein kalliimpia kuin riistakameroilla suoraan suunnatut liittymät. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman riistakameroille sopivan nettiliittymän tunnetuilta operaattoreilta. Kerromme myös mitä riistakameran liittymän ostamisessa tulisi ottaa huomioon ja millainen liittymän pitäisi olla.

Riistakameran liittymillä on myös useita sellaisia vaatimuksia, joita tavallisille puhelimen tai vaikkapa tietokoneen liittymille ei ole. Kerromme tässä artikkelissa mitä ne ovat ja kerromme myös, millainen liittymä sopii kenellekin ominaisuuksiensa mukaan. Jokaisella on hieman erilaiset tarpeet riistakameransa liittymälle -- osa haluaa esimerkiksi mahdollisimman laadukkaan kuvan, osa lähes reaaliajassa lähetettävän live-lähetyksen mahdollisuuden ja osa taas mahdollisimman edullisen ja yksinkertaisen liittymän pelkkää kuvien lähettämistä varten. Riistakameroihin on saatavilla myös maksutavoiltaan erilaisia liittymiä aina normaaleista liittymistä etukäteen ja käytön mukaan maksettaviin prepaid-liittymiin asti. Jatka lukemista niin tiedät millainen riistakameran liittymä sinun kannattaa ostaa!

Mitä tulisi ottaa huomioon?

Riistakameran oikean liittymän valintaan vaikuttaa moni eri asia. Yksi näistä on riistakameran sijainti. Mikäli kamera sijoitetaan verkon katvealueella tai taajaman ulkopuolella, minkään operaattorin kautta ei ole välttämättä mahdollista saada nopeaa mobiililaajakaistaa kameraan. Joskus näillä alueilla on saatavilla vain 2G- tai 3G-verkko ja silloin kalliimman 4G-liittymän ostaminen on täysin turhaa. Siksi on järkevää mitata valitsemansa kameran paikan nopein mahdollinen verkon nopeus. Se onnistuu esimerkiksi menemällä paikalle älypuhelimensa kanssa ja katsomalla mikä on nopein verkko, johon puhelin yhdistää. Sen voi testata myös selaimen kautta netin nopeustestillä tai operaattorin asiakaspalvelun kautta, mikäli tarkka osoite on tiedossa.

Liittymän valinnassa tulisi kiinnittää huomiota myös liittymän nopeuteen, sillä se vaikuttaa esimerkiksi kuvien tarkkuuteen. Tämä johtuu siitä, että mitä tarkempi kuva on, sitä kauemmin tiedonsiirrossa kestää. Kannattaa miettiä myös haluaako pelkkiä kuvia vai myös videokuvaa. Kaikki riistakameroille suunnatut liittymät eivät sovi videoiden lähettämiseen. Tunnetut operaattorit tarjoavat kuitenkin sekä kuva- että videokuvaajille sopivia liittymiä. Videokuvan tai jopa live-videokuvan mahdollistavat liittymät ovat luonnollisesti aina kalliimpia ja nopeampia, sillä videoiden lähettäminen vaatii suuremman nopeuden. Nopeatkin riistakameraliittymät ovat kuitenkin aina kohtuullisen edullisia -- ne maksavat yleensä aina alle 10 euroa -- joskus reilustikin.

Elisan liittymät riistakameroihin

Elisa tarjoaa kolme erilaista riistakameroille suunnattua liittymää. Edullisin liittymä on tarkoitettu vain kuvien ja tiedon lähettämiseen. Sen latausnopeus on 0,128 Mbit/s ja lähetysnopeus 0,128 Mbit/s ja se sisältää 3 gigaa dataa kuukaudessa. Toiseksi edullisin liittymä sopii videoiden -- mutta ei live-videoiden lähettämiseen. Sen latausnopeus on 0,256 Mbit/s, lähetysnopeus 2 Mbit/s ja se sisältää 4 gigaa dataa kuukaudessa. Kallein liittymä sopii myös live-videoiden lähetykseen. Sen latausnopeus on 0,5 Mbit/s, lähetysnopeus 5 Mbit/s ja se sisältää 5 gigaa dataa kuukaudessa. Liittymillä voi myös soittaa ja ne toimivat 2G-, 3G- ja 4G-verkoissa. Liittymien hinnat ovat:

 • Lainenetti S: 3,90 €/kk ja avausmaksu 4,90 € + 100 SMS/MMS-viestiä
 • Lainenetti M: 6,90 €/kk ja avausmaksu 4,90 € + 100 SMS/MMS-viestiä
 • Laitenetti L: 8,90 €/kk ja avausmaksu 4,90 + 100 SMS/MMS-viestiä

DNA:n liittymät riistakameroihin

DNA tarjoaa kaksi erityisesti riistakameroilla suunnattua liittymää. DNA Laitenetti- ja DNA Laitenetti Plus -liittymät sopivat loistavasti vuorokauden ympäri sopivaan datan käyttöön riistakameroissa. DNA Laitenetti Plus -liittymä soveltuu 3G/4G-laitteisiin ja se tukee myös jahtikoiran tutkapantojen puhe- ja paikannusominaisuuksia, toisin kuin DNA Laitenetti. Liittymä toimii 5 Mbit/s lähetys- ja 0,5 Mbit/s latausnopeudella ja sisältää 100 tekstiviestiä kuukaudessa. DNA Laitenetti taas soveltuu 2G-laitteisiin ja toimii 128 kbit/s nopeudella. Liittymä sisältää myös 100 tekstiviestiä, mutta puhelut eivät ole mahdollisia. Tämä liittymä ei myöskään sovi videoiden lähetykseen tai tutkapannun puheyhteyteen. DNA:n riistakameroiden liittymien hinnat ovat:

 • DNA Laitenetti: keskittäjälle 1,90 €/kk, muille 3,90 €/kk 12 kk ajan + avausmaksu 4,90 €
 • DNA Laitenetti Plus: keskittäjälle 4,90 €/kk, muille 8,90 €/kk 12 kk ajan + avausmaksu 4,90 €

Vanhat asiakkaat saavat DNA Laitenetin hintaan 1,90 €/kk

DNA kodin laajakaistan tai DNA:n puhelinliittymän jo tilanneet voivat saada riistakameroihin sopivan 2G:tä tukevan DNA Lainenetin 1,90 euron hintaan kuukaudessa. Tarjous ei kuitenkaan koske taloyhtiölaajakaistan perusnopeutta. Etu on voimassa 60 kuukautta, eli jopa 5 vuotta, jonka jälkeen hinta on 4,90 euroa kuukaudessa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että liittymän etu poistuu jo ennen 60 kuukauden kulumista, mikäli siihen oikeuttava vanha liittymä poistetaan käytöstä. Siihen kuuluu myös 4,90 euron avausmaksu. Liittymä sisältää rajattoman tiedonsiirron 128 kbit/s nopeudella. Liittymätarjouksen löytää DNA-sivuston asiakaseduista kertovalta sivulta. Tarjousta klikkaamalla pääsee samalla syöttämään tietonsa lomakkeeseen ja tilaamaan liittymän helposti ja nopeasti.

Kuinka nopean netin tarvitsen riistakameraan?

Riistakameran liittymä kannattaa valita niin kuvaamisen aktiivisuuden kuin myös oman kameran ominaisuuksienkin perusteella. Esimerkiksi pelkkää 2G:tä tukevaan kameraan ei kannata ostaa useimmiten aina kalliimpaa 4G-liittymää. On otettava myös huomioon, haluaako liittymän lähettävän kuvia vai myös videoita -- ja minkä laatuisina kuvat ja videot haluaa nähdä. 2G-yhteys esimerkiksi ei yleensä riitä huomattavasti suurempien video- tai kuvatiedostojen lähetykseen. Sen sijaan 3G- ja 4G-verkot sopivat aktiiviseenkin käyttöön. Mikäli videoita lähetetään erityisen paljon tai halutaan katsoa laadukasta live-videolähetystä, on 4G usein se kaikista varmin vaihtoehto. Keskitasoisten videoiden lähetykseen taas riittää monesti pelkkä 3G-liittymä.

Prepaid-liittymät ovat myös hyvä vaihtoehto riistakameroihin

Riistakameroissa voi käyttää myös aivan tavallisia puhelinliittymiä. Juuri riistakameroilla suunnatut liittymät tulevat kuitenkin yleensä edullisemmaksi, ja ne saattavat tarjota myös muita metsästäjille tai muille kuvaajille hyödyllisiä ominaisuuksia. Prepaid-liittymät ovat sopiva vaihtoehto, mikäli liittymä halutaan mahdollisimman nopeasti, tai mikäli ostajan ei ole mahdollista saada perusliittymää esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän takia. Useissa prepaid-liittymissä on enemmän kuin tarpeeksi dataa ja nopeutta riistakameroita varten. Esimerkiksi 4 gigaa riittää jo ahkeraankin riistakameran käyttöön, sillä se riittää satojen 10 sekunnin pituisten videoiden ja tuhansien kuvien lähettämiseen kuukaudessa. Erittäin aktiivisille käyttäjille löytyy myös rajattomia liittymiä, jolloin kuukaudessa lähetettyjen videoiden ja kuvien datan kulutuksesta ei tarvitse huolehtia.

@ Copyright2022 https://www.kilpailutapuhelinliittyma.fi