Maksat vain mitä käytät

Valitse sopiva prepaid liittymä

Prepaid on hyvä valinta liittymäksi silloin kun haluat maksaaa liittymäsi käytöstä vain ja ainoastaan sen mitä käytät sitä oikeasti. Tutustu tällä sivulla eri prepaid vaihtoehtoihin.

Meidän suositukset prepaid liittymäksi

DNA prepaid

alkaen4,90

Ei määräaikaa

Elisa prepaid

alkaen6,90

Ei määräaikaa

Telia prepaid

alkaen4,90

Ei määräaikaa

Myös nämä saattavat kiinnostaa

Prepaid puhelinliittymä

Puhelinliittymiä riittää nykypäivänä joka lähtöön. Näistä kaikista liittymistä prepaid-liittymät ovat kuitenkin yleensä joustavimpia, sillä niitä voi ladata ja käyttää juuri oman tarpeen mukaan. Prepaid-liittymät ovat liittymiä, joista ei tule puhelinlaskua -- sen sijaan niiden käytöstä maksetaan aina etukäteen. Toisin kuin muut liittymät, prepaid-liittymät ovat myös aina anonyymejä, eikä niiden ostaminen vaadi omien tietojen antamista tai esimerkiksi luottotietojen tarkastamista. Siksi prepaid-liittymät sopivatkin myös heille, joilla on maksuhäiriömerkintä tai heille jotka haluavat salaisen numeron. Muiden asioiden kuin etukäteismaksujen ja anonyymiyden lisäksi prepaid-liittymät eivät juurikaan eroa muista puhelinliittymistä. Ne tarjoavat esimerkiksi aivan samaan tapaan eri pituisia ja suuruisia valmiita paketteja -- niitä voidaan laskuttaa myös käytön mukaan.

Miksi valita prepaid liittymä

Prepaid-liittymän sopivuus kullekin riippuu monesta eri asiasta. Ensinnäkin prepaid-liittymistäkin voi löytää tarjouksessa olevia tai muuten vain hyvinkin edullisia valmispaketteja, jolloin prepaid-liittymä voi tulla muita liittymiä edullisemmaksi. Prepaid-liittymästä ei myöskään ole pakko maksaa kuukausittain, jos ei tarvitse esimerkiksi nettiä joka kuukausi. Liittymissä ei ole pakollista kuukausimaksua, jolloin saldoa voi ladata -- tai olla lataamatta -- silloin, kun haluaa. Prepaid-liittymien etu on myös siinä, että ne ovat helposti saatavilla. Kun muita liittymiä varten joutuu syöttämään tietonsa, odottamaan vahvistusta ja yleensä myös sim-korttia jopa monta päivää, prepaid-liittymän voi ostaa jopa minuutissa kioskilta ja ottaa käyttöönsä heti. Prepaid-liittymiä myydään lähes poikkeuksetta jokaisella paikkakunnalla -- etenkin, jos paikkakunnalta löytyy R-kioski.

Miten ostan prepaid-liittymän?

Eri operaattoreiden prepaid-liittymiä saa usein ostettua operaattoreiden omilta myyntipisteiltä tai nettisivustolta, sekä esimerkiksi hyvin varustetuista kioskeista ja huoltoasemilta. R-kioskilla on aina saatavilla prepaid-liittymiä. Ostettaessa saa liittymän sim-kortin sekä yleensä hieman saldoa samaan hintaan. Liittymän saa oston jälkeen käyttöönsä heti syötettyään sim-korttinsa puhelimeensa. Sim-kortin mukana tulevat liittymän käyttöohjeet sekä PIN-koodi, jonka voi halutessaan muuttaa itse myöhemmin. Mitään omia tietoja ei siis tarvitse syöttää mihinkään liittymää ostettaessa, sillä prepaid-liittymät ovat nimettömiä liittymiä. Prepaid-liittymien perusaloituspakkaus maksaa tyypillisesti noin 4,90--7,90 euroa, eli liittymän saa hyvin edulliseen hintaan. Aloituspakkaus ei kuitenkaan sisällä paljon saldoa -- yleensä vain muutaman euron verran --, joten sitä on ladattava pian itse lisää.

Kuinka prepaid-liittymiä ladataan

Prepaid-liittymien saldon lataaminen onnistuu niin netissä, Otto-automaateilla kuin R-kioskeillakin. Etenkin DNA:n liittymien tapauksessa liittymiä voi ladata myös latausseteleillä, jotka ovat käteviä etenkin matkustaessa. Seteleitä saa ostettua esimerkiksi R-kioskeilta ja Postin myymälöistä. Etenkin netin kautta liittymäänsä voi ladata saldon sijasta myös valmiin puhe-, viesti- tai nettipaketin -- tai esimerkiksi rajattoman paketin, joka sisältää nämä kaikki. Usein omalla jo ladatulla saldollaan voi myös tilata itselleen näitä paketteja. Silloin ne tilataan tekstiviestillä, ja ne laskutetaan suoraan saldosta. Operaattoreiden nettisivustoilta sekä liittymän mukana tulleista ohjeista löytyvät usein ohjeet tekstiviestitse tilattavien pakettien tilaamiseen. Tällöinkin paketin saaminen on hyvin nopeaa -- sen saa nimittäin useimmiten käyttöönsä minuuteissa tai lähes heti.

Millaisia prepaid liittymiä operaattorit tarjoavat

Tunnetut suomalaiset operaattorit tarjoavat erityyppisiä ja eri pituisia prepaid-liittymäpaketteja. Kaikkiin prepaid-liittymiin voi halutessaan ladata paketin sijasta vain saldoa, jolla voi niin soittaa, lähettää tekstiviestejä kuin käyttää dataakin. Niin Telian, Saunalahden kuin DNA:n puhelut ja viestit maksavat 0,066 euroa kappaleelta ja minuutilta. Netin käytöstä maksetaan tällöin käytön mukaan, mutta siihenkin on päivittäinen hintakatto. Lisäksi operaattorit tarjoavat valmiita, yleensä joko viikon tai kuukauden pituisia, puhe-, tekstiviesti- nettipaketteja tai näiden yhdistelmiä. Jokainen operaattori tarjoaa esimerkiksi hinnoiltaan noin 18-30 euroa maksavia rajattomia paketteja, jotka sisältävät rajattoman datan ja rajattomat -- tai hyvin suurimääräiset -- puheluminuutit ja tekstiviestit. Esimerkiksi gigamäärältään tai nopeudeltaan alhaisempia liittymiä voi kuitenkin saada myös huomattavasti edullisempaan hintaan.

Mikä on halvin prepaid

Operaattoreilla on hyvinkin edullisia prepaid-liittymävaihtoehtoja. Telia tarjoaa nyt normaalisti 5,90 euroa maksavan liittymän tarjoushintaan 4,90 euroa. Liittymä sisältää 7 euron alkusaldon ja 4G-verkon 100Mbit/s-maksiminopeudella. Lisäksi liittymän ensimmäisestä latauksesta saa 5 euroa bonussaldoa. Puhelut ja viestit maksavat käytön mukaan ja netin maksimipäiväsumma on 0,99 euroa. DNA Super Prepaid- ja Rajaton Prepaid -liittymillä on samanhintaiset aloituspakkaukset. Super Prepaid sisältää 5 euron saldon, puhelut ja viestit käytön mukaan sekä rajattoman 4G-netin 300 Mbit/s-nopeudella. Rajaton Prepaid sisältää puheluita ja viestejä rajattomasti 0,89 euron päiväveloituksella, 5 euroa saldoa ja rajattoman 4G-netin 100 Mbit/s-nopeudella. Saunalahti Prepaid maksaa 5,90 euroa sisältäen 6 euroa saldoa, netin korkeintaan 0,99 euron päivämaksulla ja käytön mukaan laskutettavat viestit sekä puhelut.

Prepaid-liittymien tarjoukset ja bonukset

Prepaid-liittymiin on saatavilla säännöllisesti erilaisia tarjouksia. Tarjouksia on saatavilla niin aloituspakkauksiin, valmiisiin liittymäpaketteihin kuin jopa ladattavaan saldoonkin. Nämä tarjoukset voivat olla hyvinkin pitkäaikaisia -- jopa jatkuvia -- tai vain päivien pituisia. Aloituspakkauksissa nämä alennukset ovat usein euron tai korkeintaan muutaman euron suuruisia alennuksia. Liittymäpaketeissa alennukset saattavat olla joskus tuntuviakin -- esimerkiksi lähes 10 euroa normaalista hinnasta. Saldotarjouksiin annetaan taas ylimääräistä saldoa. Esimerkiksi Saunalahden prepaid-liittymiin lisätään joka neljännestä vähintään 10 euron latauksesta 10 euroa latausekstraa. Latausekstraa saa kuitenkin vain, jos lataa saldoa netissä tai Otto. -automaatilla. Kioskeilla tehdyt lataukset eivät siis kerrytä saldoa. Lisäksi ensimmäistä kertaa Saunalahden prepaid-liittymän lataavat saavat maksuttomat kotimaan normaalipuhelut ja viestit viikonloppuisin 3 kuukauden ajan.

Telian lataussovelluksessa tai netissä tehdyt saldon lataukset taas kerryttävät bonusta, jonka voi käyttää alennuksena netti- tai yhdistelmäpakettien tilaamiseen. Jokaisesta käytetystä eurosta saa 10 bonuspistettä. Yhden pisteen arvo on 0,01 euroa, eli 10 euron lataamisesta kertyy 1 euron edestä bonusta. DNA tarjoaa myös säännöllisesti vaihtuvia tarjouksia. Esimerkiksi DNA Super Prepaid -aloituspakkauksen ja nopean netin kuukaudeksi saa nyt yhteensä vain 19,80 euron hintaan. Paketti sisältää prepaidin aloituspakkauksen ja viiden euron alkusaldon hintaan 4,90 euroa sekä normaalisti 19,90 euroa maksavan Tehonetti-paketin hintaan 14,90 euroa. Tehonetti sisältää netin jopa 100 Mbit/s-nopeudella ja on voimassa kuukauden ajan. Operaattoreiden muita tulevia tarjouksia voi tarkastella esimerkiksi niiden omilta nettisivustoilta tai R-kioskin sivustolta.

@ Copyright2022 https://www.kilpailutapuhelinliittyma.fi